Každou neděli si děláme tak trochu výjimečnou…. a ta dnešní nebude žádnou výjimkou
Minulý týden jsme neděli začali touto skvělou bábovkou, kterou jsme dělali podle tohoto receptu, který mám už delší dobu na svých stránkách. Určitě jí také vyzkoušejte…..

A tady vám ukáži, co jsme snídali dnes.
Včera večer jsem udělal tvarohové rohlíčky, které jsou velmi křehké a nadýchané.
Suroviny:
- 4 žloutky + vejce na potření
- 50 g čerstvého droždí, nadrobeného
- 1 kg hladké mouky, prosáté
- 20 g soli
- 100 g krupicového cukru
- 10-15g másla
- 400 ml mléko
- 4 tvarohy
- 2 vanilkový puding
Postup:
V míse si smíchejte všechny sypké ingredience.

Do těsta jsem přidal vanilkový cukr, který jsem dělal před Vánocemi a recept na tento cukr naleznete TADY.

Připravte si kvásek…… do misky si nadrobte droždí, lehce posypte cukrem a pomaličku vám z toho vznikne kaše, kterou lehce zalijte vlažným mlékem a posypte moukou. Položte misku na teplé místo a zakryjte utěrkou a nechte kvásek vzejít.

Poté přidejte k sypkým ingrediencím rozpuštěný tuk, mléko, žloutky a sůl. A také vykynutý kvásek.

Vyšlehejte těsto v robotu……

Poté nechejte kynout na teplém místě

Z těsta si vyválejte plát a vykrojte si kolečka vykrajovátkem.

Náplň: tvaroh smíchejte s cukrem + můžete přidat Mascarpone a puding, aby krém nevytékal.
Náplň lžičkou vkládejte do středu kolečka.

Poté kolečko přehněte a vidličkou důkladně kraje zamáčkněte.

Rohlíčky potřete vajíčkem a vložte do trouby na 150 stupňů cca 15 až 20 minut.

Po upečení je obalte v cukru….. já jsme k tomu ještě přidal vanilkový cukr.

A dnes ráno jsme si na nich takto pochutnali….. a jsou skvělé!

Vyzkoušejte je….. třeba dnes k odpolední kávě.

Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.

Přeji vám pohodovou neděli
