Vaření

Nejlepší bábovka, jako od babičky

13. 2. 2020

Bábovka patří mezi jednoduché a klasické recepty…. ale i tak jsem nafotil postup a rozhodl se o tom napsat článek. Tato bábovka je tak dobrá a nadýchaná, že si zaslouží mít na mých stránkách www.diblik-zivotnistyl.cz místečko.

Budete potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku cukr moučka
  • 2 vejce
  • kypřící prášek do pečiva
  • 2x vanilkový cukr
  • 4 lžíce kakaa
  • kokos na vysypání formy
  • hořká čokoláda na polevu + máslo
  • ořechy na ozdobu

Postup:

Nejprve si v míse smíchejte sypké ingredience a poté přidejte tekutinu + tuk + vejce (vyšlehané bílky a žloutky).

V robotu si vyšlehejte bílky se špetkou soli.

Vyšlehaný sníh zapracujte lehce do těsta.

Těsto si rozdělte do dvou misek. Jednu misku nechte klasickou.

A do druhé misky přidejte kakao.

Formu si vymažte tukem a vysypte kokosem.

Těsto lijte ve vrstvách “na střídačku,, a udělejte jich více.

Poté si vezměte špejli a vrstvy mezi sebou lehce “prolněte,, a vložte do vyhřáté trouby.

Upečenou bábovku nechte vychladnout.

Pak už jen stačí rozehřát ve vodní lázni čokoládu a vychladlou bábovku polít a poté posypat oříšky. Pokud chcete, aby ořechy byly ještě lepší, tak je na sucho osmahněte na pánvi…. nejen, že budou mít lepší chuť ale také vám provoní byt.

V řezu vypadá fakt dobře!

A o chuti ani nemluvím…. prostě česká klasika na talíři.

Pokud moc často bábovku neděláte, tak ji určitě vyzkoušejte…. protože před Velikonocemi přidám jeden naprosto skvělý nápad, jak ozdobit bábovku, která bude vypadat opravdu luxusně a určitě bábovkou nikoho neurazíte, spíše naopak mile potěšíte.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply