Blog Recepty

Tvarohovo-jahodová bábovka

2. 7. 2020

Nadýchaná, výborná a vláčná…. taková je tvarohovo-jahodová bábovka, kterou si zvládnete připravit do pár minut i vy.

Suroviny:

  • Vanilkový cukr s rumovou esencí
  • 4 lžíce jahodové marmelády
  • 2 velké hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru – pudru
  • 1/2 hrnku máslového oleje
  • 1 tučný tvaroh
  • 2 vejce
  • kypřící prášek do pečiva
  • hrnek vlažného mléka
  • kokos na vymazání formy

Postup:

Všechny sypké ingredience smíchejte a přidejte k tomu všechny tekuté suroviny. Vše důkladně promíchejte, aby vám v těstě nevznikly hrudky.

Mléko si ohřejte, aby bylo vlažné.

A nalijte ho do těsta…..

Formu vytřete tukem a vysypte kokosem.

Těsto nalijte do formy a vložte formu s těstem do trouby.

Pečte to na 150 stupňů cca 60 min.

Upečenou bábovku posypte cukrem.

Já jsem si ji dal ke svačině a byla moc dobrá…. výhoda této bábovky je ta, že dlouho vydrží vláčná a nadýchaná.

A protože jsem si vymazal dvě formy a těsto se mi v pohodě vešlo do jedné, tak jsem se rozhodl, že udělám ještě ,,Moka bábovku“.

Recept je podobný jako u této bábovky, která naleznete TADY.

Poté už jen stačilo jednotlivé barvy těsta nalévat do formy, aby vznikaly v bábovce vzory.

Těsto můžete rozetřít špachtlí.

Po upečení jsem nechal bábovku vychladnout a poté jsem ji polil hořkou čokoládou a posypal čoko-hoblinkami.

Všichni jsme si pochutnali.

Na bábovku také můžete malovat bílkovou polevou…. celý článek naleznete ZDE.

Krásné dny plné sluníčka přeje

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply