Každou neděli snídám nějakou sladkou dobrotu…. ale když jsem se ráno probudil, tak jsem dostal chuť na mixované lněné semínko, které snídám přes týden, a tak jsem si udělal až ke svačině tyto Lotus donuty a vše jsem pro vás nafotil 🙂
Suroviny:
- 1 kg polohrubé mouky
- droždí
- citrónová kůra
- 3 lžíce rumu
- 4 žloutky
- 2 lžičky soli
- 500 ml mléka
- vanilkový cukr
- 10 dkg cukru
- 10 dkg másla
- Lotus krém
- čokoláda
Postup:
Do mísy od robota si vložte všechny sypké ingredience. Dále si připravte kvásek, do hrnku si připravte žloutky se solí.
Vše smíchejte a lehce promíchejte.
Dále použijte kuchyňský robot.
Propracované těsto by se nemělo moc lepit……
Propracované těsto posypte lehce moukou.
Těsto přikryjte utěrkou a mísu položte na teplé místo, nejlépe na topení.
Toto těsto skvěle kyne a je mé oblíbené.
Těsto si vyválejte na slabší plát…. protože po vykrojení tvary budou ještě kynout.
Na donuty používám toto vykrajovátko, které mám myslím si z Tescoma.
Vykrojené tvary nechte ještě chvíli vykynout 🙂
Donuty smažte na oleji, dokud nebudou zlatavé…..
Donuty nechte okapat na papírových utěrkách…..
Po vychladnutí si donuty rozřízněte, abyste je mohli naplnit krémem.
Jako krém můžete použít lotus – Biscoff….. je to sladký krém s příchutí Lotus sušenek.
Tento krém můžete vytvořit i doma…. tedy pokud máte více času 🙂
Na krém budete potřebovat:
- 250 gramů sušenek Lotus sušenek
- 50 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 100 gramů mléka
- 150 gramů slazeného kondenzovaného mléka
Já jsem zvolil snazší variantu a včera jsem koupil tento krém v Glóbusu 🙂
Donuty jsem namazal větší vrstvou krému.
Po přiklopení jsem donuty polil rozpuštěnou čokoládou a obtisk jsem donut v lotuskových drobkách, které zakoupíte v Makru.
Je to rychlovka 🙂
Takto už vypadá výsledek…..
Jsou fakt moc dobrý….. určitě je vyzkoušejte.
Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.