Každou neděli snídám nějakou sladkou dobrotu…. ale když jsem se ráno probudil, tak jsem dostal chuť na mixované lněné semínko, které snídám přes týden, a tak jsem si udělal až ke svačině tyto Lotus donuty a vše jsem pro vás nafotil
Suroviny:
- 1 kg polohrubé mouky
- droždí
- citrónová kůra
- 3 lžíce rumu
- 4 žloutky
- 2 lžičky soli
- 500 ml mléka
- vanilkový cukr
- 10 dkg cukru
- 10 dkg másla
- Lotus krém
- čokoláda

Postup:
Do mísy od robota si vložte všechny sypké ingredience. Dále si připravte kvásek, do hrnku si připravte žloutky se solí.

Vše smíchejte a lehce promíchejte.

Dále použijte kuchyňský robot.

Propracované těsto by se nemělo moc lepit……

Propracované těsto posypte lehce moukou.

Těsto přikryjte utěrkou a mísu položte na teplé místo, nejlépe na topení.

Toto těsto skvěle kyne a je mé oblíbené.
Těsto si vyválejte na slabší plát…. protože po vykrojení tvary budou ještě kynout.

Na donuty používám toto vykrajovátko, které mám myslím si z Tescoma.

Vykrojené tvary nechte ještě chvíli vykynout

Donuty smažte na oleji, dokud nebudou zlatavé…..

Donuty nechte okapat na papírových utěrkách…..

Po vychladnutí si donuty rozřízněte, abyste je mohli naplnit krémem.

Jako krém můžete použít lotus – Biscoff….. je to sladký krém s příchutí Lotus sušenek.

Tento krém můžete vytvořit i doma…. tedy pokud máte více času
Na krém budete potřebovat:
- 250 gramů sušenek Lotus sušenek
- 50 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 100 gramů mléka
- 150 gramů slazeného kondenzovaného mléka
Já jsem zvolil snazší variantu a včera jsem koupil tento krém v Glóbusu
Donuty jsem namazal větší vrstvou krému.

Po přiklopení jsem donuty polil rozpuštěnou čokoládou a obtisk jsem donut v lotuskových drobkách, které zakoupíte v Makru.

Je to rychlovka

Takto už vypadá výsledek…..

Jsou fakt moc dobrý….. určitě je vyzkoušejte.

Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.

