Domácí bazalkové pesto

Dnes jsem se pustil do výroby domácího pesta a když jsem se pustil do jeho výroby, to jsem netušil, že si na něm tak pochutnám ještě dnes k večeři.

Suroviny:
- sůl
- 6 lžíc olivového oleje
- 1 stroužek česnek
- 50 g lístků bazalky
- 25 g sýr (Parmazán)
- 1 lžíce piniových ořechů (můžeme nahradit vlašskými ořechy)
Postup:
Do mixéru vložte bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendejte do mísy, kde ji smícháme se strouhaným parmazánem.
Jakmile je pesto hotové, plní se do uzavíratelných sklenic. V lednici vydrží dlouho. Podává se k těstovinám ale já jsem dnes pesto použil na domácí bagetku a bylo to skvělé.

Bylo to moc dobré a pokud vás zajímá recept na domácí bagetky, tak ty jsem dělal podle tohoto receptu na domácí houstičky.

Určitě to také vyzkoušejte!


Přeji vám krásný nedělní večer!
