Zúčastnil jsme se dalšího kurzu paní Pavlíny Berzsiové. A bylo to opět moc pohodové.
Tentokrát jsem se zúčastnil kurzu, kde jsem se učil malé dezerty a dortíky. Vše jsem důkladně nafotil a rozhodl se, vše sepsat do tohoto článku.
Recept na korpus:
- 80g cukr krupice
- 100g mouka hladká
- 3ks vajec
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak vmícháme žloutky a prosátou mouku.

Vznikne Vám krásné těsto.
Těsto dejte do formy a pečte cca 40min.

Těsto se krásně upeklo a bylo velmi vláčné.

Korpus nechte vychladnout…. po vychladnutí korpus prořízněte.

Lehce seřízněte strany korpusu,aby se vešel do formy.

Náplň:
- 500ml smetana ke šlehání 33% tuku
- 100g Alaska (prášek, který ochutí krém)
- 125g voda
Alasku dejte do misky a zalijte studenou vodou… důkladně promíchejte.

Postupně přidávejte vyšlehanou šlehačku.

Poté jsem si ještě připravil jeden plát korpusu, který jsem udělal dvoubarevný, (pomocí šablony) a jedlého barviva. Korpus jsme si nařezal na pruhy, o průměru 4cm.

Formu si vymažu olejem a vysypu cukrem.

Dvoubarevný korpus vložím kolem formy.

A začnu do formy vkládat pláty korpusu. Poté začnu mazat krém.

Vložím další korpus.

A dám poslední vrstvu krému.

Vršek začistím pomocí cukrářské palety.

Dort necháme vychladnout v chladničce.
Na dozdobení jsem použil ovoce.

Já jsem použil mé nejoblíbenější ovoce.

Dort jsem si lehce potřel želatinou, aby se krásně leskl.
Dortové želé:
- 200ml vody
- 80g krupicového cukru
- 20g dortového želé
Vodu s cukrem přiveďte k varu, přidáme dortové želé a krátce povaříme.
Na dort jsem naaranžoval ovoce, které jsem opět potřel želatinou, aby se nekazilo.

Krásně vypadá i ta dvoubarevná strana dortu.

Na kurzu se udělalo spoustu krásných dortů.


Všechny dorty najdete na mé FB stránce DIBLIK.

Moc děkuji paní Berzsiové za tyto krásné zkušenosti.
Krásný víkend Vám přeji.