Zúčastnil jsme se dalšího kurzu paní Pavlíny Berzsiové. A bylo to opět moc pohodové.
Tentokrát jsem se zúčastnil kurzu, kde jsem se učil malé dezerty a dortíky. Vše jsem důkladně nafotil a rozhodl se, vše sepsat do tohoto článku.
Recept na korpus:
- 80g cukr krupice
- 100g mouka hladká
- 3ks vajec
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak vmícháme žloutky a prosátou mouku.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w1-1024x768.jpg)
Vznikne Vám krásné těsto.
Těsto dejte do formy a pečte cca 40min.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w4-1024x767.jpg)
Těsto se krásně upeklo a bylo velmi vláčné.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w3-1024x768.jpg)
Korpus nechte vychladnout…. po vychladnutí korpus prořízněte.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w6-1024x768.jpg)
Lehce seřízněte strany korpusu,aby se vešel do formy.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w8-1024x768.jpg)
Náplň:
- 500ml smetana ke šlehání 33% tuku
- 100g Alaska (prášek, který ochutí krém)
- 125g voda
Alasku dejte do misky a zalijte studenou vodou… důkladně promíchejte.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w14.jpg)
Postupně přidávejte vyšlehanou šlehačku.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w16.jpg)
Poté jsem si ještě připravil jeden plát korpusu, který jsem udělal dvoubarevný, (pomocí šablony) a jedlého barviva. Korpus jsme si nařezal na pruhy, o průměru 4cm.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w10-1024x768.jpg)
Formu si vymažu olejem a vysypu cukrem.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w5-1024x768.jpg)
Dvoubarevný korpus vložím kolem formy.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w9-1024x768.jpg)
A začnu do formy vkládat pláty korpusu. Poté začnu mazat krém.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w12-1024x768.jpg)
Vložím další korpus.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w13-1024x768.jpg)
A dám poslední vrstvu krému.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w15-1024x768.jpg)
Vršek začistím pomocí cukrářské palety.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w17-1024x768.jpg)
Dort necháme vychladnout v chladničce.
Na dozdobení jsem použil ovoce.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w20.jpg)
Já jsem použil mé nejoblíbenější ovoce.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w19.jpg)
Dort jsem si lehce potřel želatinou, aby se krásně leskl.
Dortové želé:
- 200ml vody
- 80g krupicového cukru
- 20g dortového želé
Vodu s cukrem přiveďte k varu, přidáme dortové želé a krátce povaříme.
Na dort jsem naaranžoval ovoce, které jsem opět potřel želatinou, aby se nekazilo.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w39-1024x768.jpg)
Krásně vypadá i ta dvoubarevná strana dortu.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w37-1024x768.jpg)
Na kurzu se udělalo spoustu krásných dortů.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w56-1024x768.jpg)
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/w49.jpg)
Všechny dorty najdete na mé FB stránce DIBLIK.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/03/Camera-Roll41-1024x614.jpg)
Moc děkuji paní Berzsiové za tyto krásné zkušenosti.
Krásný víkend Vám přeji.