Blog Recepty

Vypečené croissanty

17. 2. 2020

Máte rádi sladké pečivo…? Ale nechcete ho kupovat, protože nevíte, co vše v něm je. Tak v tomto článku naleznete skvělý recept na kynuté croissanty, které si opravdu zamilujete.

Budete potřebovat:

  • 1 vejce + vejce na potření
  • 50 g čerstvého droždí, nadrobeného
  • 1 kg hladké mouky, prosáté
  • 20 g soli
  • 100 g krupicového cukru
  • 400g másla, vychlazeného
  • 250 ml mléko
  • čokoládu

Postup:

Připravte si kvásek…… do misky si nadrobte droždí, lehce posypte cukrem a pomaličku vám z toho vznikne kaše, kterou lehce zalijte vlažným mlékem a posypte moukou. Položte misku na teplé místo a zakryjte utěrkou a nechte kvásek vzejít.

Do mísy vložte všechny sypké ingredience…. poté přidejte rozpuštěný tuk, mléko a vajíčko. A také vykynutý kvásek.

A začněte to propracovávat na dobré těsto.

Dobře propracované těsto nechte cca půl hodinky kynout.

Z těsta si vyválejte placku a nařezejte si ji na osminky….

Do každého kousku si důkladně zabalte kostičku čokolády. Pokud budete chtít dělat větší croisanty, tak té náplně můžete dát více.

Zabalené croissanty nechte ještě 10 minut kynout.

Potřete vajíčkem a šup do trouby.

Pečte cca 15 minut na 200 stupňů.

Horké je ještě pocukrujte a nechte vychladnout.

Rychlé a fakt dobré!

Určitě vyzkoušejte….

Dobrou chuť Vám přeje Jan Diblíček.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply