Blíží se Velikonoční svátek, a tak pojďte si připravit jednoduchou velikovoční nádivku…. která je hotová za pár minut.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/04/ná10-1024x768.jpg)
Ingredience:
- 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
- 250 ml mléka
- špetka muškátového oříšku
- 8 rohlíků, nakrájených na kostičky
- pořádná hrst čerstvých kopřiv a hrst petrželky
- 400 g uzené krkovičky
- sůl a pepř
- sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
- hoblinky másla
Postup:
Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát. Předehřejte troubu na 180 °C.
Kopřivy spařte horkou vodou. Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/04/ná2-1024x768.jpg)
Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20–30 minut dozlatova.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/04/ná1-1024x768.jpg)
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/04/ná5-1024x768.jpg)
Před pečením opravdu vložte plátky másla na povrch, udělá to skvělou a křupavou kůrčičku.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/04/ná6-1024x768.jpg)
Po upečení je opravdu skvělá…
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/04/ná4-1024x768.jpg)
Zkuste jí upéct, zabere Vám to jen pár minut… a dobře si pochutnáte.
![](http://diblik-zivotnistyl.cz/wp-content/uploads/2019/04/ná9-1024x768.jpg)