Blíží se Velikonoční svátek, a tak pojďte si připravit jednoduchou velikovoční nádivku…. která je hotová za pár minut.
Ingredience:
- 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
- 250 ml mléka
- špetka muškátového oříšku
- 8 rohlíků, nakrájených na kostičky
- pořádná hrst čerstvých kopřiv a hrst petrželky
- 400 g uzené krkovičky
- sůl a pepř
- sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
- hoblinky másla
Postup:
Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát. Předehřejte troubu na 180 °C.
Kopřivy spařte horkou vodou. Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20–30 minut dozlatova.
Před pečením opravdu vložte plátky másla na povrch, udělá to skvělou a křupavou kůrčičku.
Po upečení je opravdu skvělá…
Zkuste jí upéct, zabere Vám to jen pár minut… a dobře si pochutnáte.