Miluji kremrole ale bohužel mi vadí, že jsou suché…. a tak jsme vyzkoušeli recept, který se podobá klasickým kremrolím ale jsou: vláčné, křehké a velmi dobré…. pokud je jednou zkusíte, tak uvidíte sami, že si je také zamilujete a už jiný recept nezkusíte…. to mi věřte 🙂
Recept
Na trubičky používáme klasické kynuté těsto.
Postup: Těsto si vyválíme na slabé pláty, jako na štrúdl….. poté vykrájíme proužky cca 3 cm široké a dlouhé 30 cm. Postupně obmotáváme na kovovou trubičku o šířce 3 cm. Namotané trubičky vložte na pečící papír a pečte 15 min, na 150 stupňů. Do trouby vložte misku se studenou vodou, aby byly trubičky hezky nadýchané. Troubu otevřete až po 10 min, aby vám trubičky neklesly.
Z 1 kg těsta vytvoříte 60 trubiček.
Krém
Suroviny: 1 l mléka, tři pudinky, 8 lžic cukru-pudru, jeden velký panák Rumu, máslo.
Postup: Uvařte sladký a hustý pudink, po vychladnutí vyšlehejte s celým máslem do dobré konzistence krému. Krém vložte na jednu hodinu do lednice a poté můžete začít trubičky plnit.
Zkuste to také…. jednoduché a dobré.
Tip: Dobré je, nechat trubičky přes noc v chladné místnosti….. poté budou ještě lepší a rozpustí se vám na jazyku, jako sněhové pusinky.
Přeji Vám podzimní mlsání, plné pohody a radosti.
Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.