Víkendové rána mám spojené s dobrou snídaní a pohodou u ní…. v této době mám čas snídat takto každý den. Ale víkendové snídaně jsou prostě pro mě odměnou za celý týden.
Recept na roládu
Suroviny:
- 8 vajec
- 8 lžic cukru
- 8 lžic hrubé mouky
- 8 lžic vlažné vody
- olej
- 2x pařížská šlehačka
- 2x banán
- malinová marmeláda
- čokoláda na ozdobení
Postup:
Vyšleháme osm bílků – přišleháme osm žloutků – přidáváme postupně osm lžic hrubé mouky – poté přidáme osm lžic cukru (moučkový) – přilíváme osm lžic vlažné vody a tři kapky oleje.
Těsto vlijeme na pečící papír a rozetřeme stěrkou…. pečeme na 180 stupňů 10 minut v předehřáté troubě.
Po deseti minutách plech vyndáme z trouby a roládu svineme a necháme vychladnout…. po vychladnutí natřeme roládu marmeládou, pařížským krémem, který si sami vyšleháme a ještě přidáme do rolády banány a roládu svineme a zbytkem pařížské šlehačky roládu ozdobíme a na závěr posypeme čoko-lupínky.
Roládu dozdobte čoko-lupínkami, kokosem, ovocem nebo klidně můžete použít i sedmikrásky…. nezapomínejte, že člověk jí i očima.
A ještě jsme si dali k roládě mini-pohár s broskvemi a pařížským krémem.
Byla to opravdu dobrota.
Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.
Všem přeji krásný a pohodový víkend.