Blog Vaření

Roláda k sobotní snídani

1. 5. 2020

Víkendové rána mám spojené s dobrou snídaní a pohodou u ní…. v této době mám čas snídat takto každý den. Ale víkendové snídaně jsou prostě pro mě odměnou za celý týden.

Recept na roládu

Suroviny:

  • 8 vajec
  • 8 lžic cukru
  • 8 lžic hrubé mouky
  • 8 lžic vlažné vody
  • olej
  • 2x pařížská šlehačka
  • 2x banán
  • malinová marmeláda
  • čokoláda na ozdobení

Postup:

Vyšleháme osm bílků – přišleháme osm žloutků – přidáváme postupně osm lžic hrubé mouky – poté přidáme osm lžic cukru (moučkový) – přilíváme osm lžic vlažné vody a tři kapky oleje.

Těsto vlijeme na pečící papír a rozetřeme stěrkou…. pečeme na 180 stupňů 10 minut v předehřáté troubě.

Po deseti minutách plech vyndáme z trouby a roládu svineme a necháme vychladnout…. po vychladnutí natřeme roládu marmeládou, pařížským krémem, který si sami vyšleháme a ještě přidáme do rolády banány a roládu svineme a zbytkem pařížské šlehačky roládu ozdobíme a na závěr posypeme čoko-lupínky.

Roládu dozdobte čoko-lupínkami, kokosem, ovocem nebo klidně můžete použít i sedmikrásky…. nezapomínejte, že člověk jí i očima.

A ještě jsme si dali k roládě mini-pohár s broskvemi a pařížským krémem.

Byla to opravdu dobrota.

Všem přeji krásný a pohodový víkend.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply