Blog Recepty

Pečený beránek

11. 4. 2020

Velikonoční beránek je symbolem každých Velikonoc…. i když letos Velikonoce nebudou tak veselé, tak pojďte si ho i tak připravit.

Suroviny:

  • 1 hrnek = 0,5 l
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek ořechů
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku cukru
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • vanilka

Vše si důkladně v míse smíchejte…..

Přilijte mléko….

Těsto důkladně promíchejte…. můžete použít i robot.

Formu beránka si vymažte tukem a vysypte. My jsme použili mouku, protože jsme neměli už kokos…. jinak vždy používáme na vysypání forem kokos. Je to lepší než mouka.

Těsto vlijte do formy.

A přiklopte dalším kusem formy.

Po upečení vložte pod formu mokrou utěrku a chvilku počkejte, než beránka z formy vyklopíte.

Po vychladnutí ho potřete čokoládou…. na oči a čumák použijte oříšky.

Poté už jen stačí beránka položit na tác a ozdobit….. můžete k němu položit na dekoraci kraslice, nebo papírové rozety.

A samozřejmě nezapomeňte na mašli.

Beránek 2021

Letos jsem beránka pomaloval bílkovou polevou. Nejlepší recept na bílkovou polevu naleznete v mé knizeVESELÉ celoroční tvoření, kterou můžete zakoupit TADY.

Krásné Velikonoce přeje Jan Diblíček.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply