Už od neděle mám velikou chuť na mléčnou rýži….. přiznám se, že jen jednou v životě jsem měl tuto kupovanou mléčnou rýži z obchodu, ale vůbec mi nechutnala. Rád si dělám věci podle sebe, a tak když jsem dostal chuť na tuto rýži, tak jsem se rozhodl, že jí udělám trochu jinak.
Dnes jsem byl u zubaře a když mi řekl, že nemám ani jeden kaz, tak jsem si to udělal za odměnu 🙂

Budete potřebovat: rýži, kokosové mléko, javorový sirup, špetku soli.
Dle chuti můžete přidat: strouhaný kokos, skořici, čokoládu a ovoce.

Postup
Nejprve si uvařte rýži. Poté si z plechovky do hrnce přendejte tuhou část kokosového mléka z plechovky. V hrnci si mléko zahřejte a poté přidejte dvě lžíce javorového sirupu (můžete přidat i více). Promíchejte a přidejte uvařenou rýži. Nechejte prohřát.

Rýži dochuťte: špetkou soli, můžete přidat skořici….. to už záleží jen na vás, čemu dáte přednost vy 🙂
Poté nechejte rýži lehce vychladnout. Rýže do sebe vpije kokosové mléko a bude krémová.
Poté můžete podávat s ovocem, oříšky a kokosem.

A ještě jeden pohled na tuto dobrotu 🙂

Na závěr to můžete ještě pokapat javorovým sirupem 🙂
Je to výborné a ještě lepší, než kdybych si to koupil v obchodě.


No Comments