Máte rádi marmelády?? Pokud ANO, tak máme pro vás zajímavé tipy, jak si připravit netradiční kombinace marmelád, které v obchodě běžně neseženete.
Meruňková marmeláda se skořicí
Ingredience:
1 kg půlených meruňek bez pecek
350 g cukru (můžeme použít i třtinový, dodá marmeládě zlatavou barvu)
10 g citrusového pektinu
0,5 dcl meruňkovice (nemusí být)
4 svitky skořice
2 lžičky skořice mleté
Dále potřebujeme:
Šťouchadlo na brambory (event. Tyčový mixer)
malé skleničky s víčkem
Postup:
-meruňky omyjeme, odpeckujeme a dáme do kastrolu (nejlépe s nepřilnavým dnem)
-odvážíme cukr a polovinu cukru nasypeme na meruňky, které spolu s cukrem rozmačkáme šťouchadlem na brambory, event. Rozmixujeme tyčovým mixerem
-přidáme mletou skořici spolu se svitky skořice
-dáme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu
-do druhé poloviny cukru vsypeme citrusový pektin, promícháme a přisypeme k meruňkám
-vaříme zhruba 5 až 8 minut a během vaření sbíráme pěnu
-marmeládu nalijeme do malých skleniček, navrch každé skleničky nalijeme 1 lžičku meruňkovice
-dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru zhruba na 30 minut, nebo můžeme marmeládu sterilovat při 80 stupních po dobu 10 minut
Meruňková s vanilkou:
Jahůdková s mátou:
Meruňková se skořicí:
Jahůdková s vanilkou:
Nezapomeňte marmelády, krásně nazdobit…. na víčka můžete použít zbytky látek a z barevných čtvrtek si vystřihněte jmenovky, a také přidejte krásnou mašli. Marmelády můžete i darovat a věřte, že udělají radost.
Autorka receptu: Helena Moravcová
Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.
Váš