Kynutý koláč

Dnes jsem pro vás připravil jednoduchý recept na kynutý koláč s jahodami, který máte hotový za pár minut. Koláč jsem si dal k dnešní snídani a opravdu jsem si na něm pochutnal.

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • kvasnice
  • 12 g cukru
  • 5 g soli
  • 4 žloutky
  • 2x vanilkový cukr
  • 2 lžíce rumu
  • 0,5 l mléka
  • jahody
  • 150 g másla

Postup:

Jahody si odšťopkujte a důkladně jahody omyjte.

Připravte si kvásek…… do misky si nadrobte droždí, lehce posypte cukrem a pomaličku vám z toho vznikne kaše, kterou lehce zalijte vlažným mlékem a posypte moukou. Položte misku na teplé místo a zakryjte utěrkou a nechte kvásek vzejít.

Takto to vypadá po vykynutí…

Do mísy si přes sítko nasypte mouku… poté přidejte cukr a vanilkový cukr. Poté přidejte tekuté ingredience (mléko + máslo + vejce + kvásek + rum).

Těsto dobře propracujte a nechte na teplém místě vykynout.

Na plech si vložte pečící papír a těsto vyválejte po celé ploše plechu.

Poté na vrch vložte nakrájené jahody.

Také si připravte domácí drobenku (cukr + máslo + mouku).

Jahody zasypte a vložte plech s koláčem do trouby.

Koláč pečte 40 minut na 160 stupňů.

Po upečení posypte koláč cukrem – moučkou.

Koláč jsem si vychutnal ke snídani a byl skvělý.

Koláč můžete ozdobit ještě čerstvými jahodami…. z koláče také můžete vykrájet různé tvary např. kolečko.

Vyzkoušejte ho a pokud byste se chtěli pustit i do tvarohového koláče, tak recept naleznete TADY.

Krásné páteční ráno přeji.

Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.

KategorieŠtítky