Jablečné pokušení

Neděle jsou prostě pro mě výjimečné….. snažím nic nedělat a dopřávat si něco dobrého, protože se celý týden ve stravování docela hlídám, tak jednou za týden si rád dopřeji něco dobrého a sladkého.

Máme doma spoustu jablek, tak nás dnes napadlo, že si uděláme k odpolední kávě domácí štrúdl….. myslím si, že to byl opravdu skvělý nápad 🙂

Suroviny:

  • 1 Ivu – nastrouhat
  • 2 lžíce octa
  • 6 lžic vody
  • 1 vejce + 1 vejce na potření
  • 1/2 kg polohrubé mouky

Na náplň: nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, skořice, ořechy, kokos a hrozinky v rumu

Postup:

Do mouky nastrouháme Ivu….. poté přilijeme ocet a vodu, přidáme jedno vejce a důkladně těsto propracujeme.

Těsto rozdělíme na tři kusy a vytvoříme z této dávky tři štrúdly.

Těsto naplníme nastrouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a nezapomeneme na ořechy.

Důkladně štrúdl zavineme a konce důkladně utlačíme.

Poté potřeme štrúdl rozšlehaným vejcem a pečeme na 180 stupňů asi 40 min.

Aktualizováno – 1.12.2020

Dnes ráno jsem vstával dříve a rozhodl jsem se, že upeču štrúdl k snídani, když je ta adventní neděle. A to bych nebyl já, kdybych si to neudělal složitější, a tak jsem ráno v 6:00 motal štrúdl.

Do středu těsta jsem si dal jablka, kokos, skořici, ořechy a konce těsta jsem nařezal na centimetrové proužky a poté jsem je jen skládal přes sebe.

Nezapomeňte štrúdl potřít vajíčkem.

Po upečení se štrůdl vůbec nerozjel a byl krásně upečený – dozlatova.

Poté nezapomeňte pocukrovat!

A když jsem měl v ruce mobil, tak jsem to rovnou vyfotil….. neděli si prostě užívám a nic nedělám 🙂

Ještě jsem si k tomu dal mojí oblíbenou karamelovou zmrzlinu se šlehačkou….

Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.

Užijte si zbytek neděle a také si dnes dopřejete něco sladkého 🙂

KategorieŠtítky