Blog Recepty

Italský dort Charlotta

18. 2. 2020

Přemýšlíte, co dobrého upéct o víkendu?? Mám pro vás jeden fakt dobrý recept na Charlotta dort. Dnes jsem ho vyzkoušel a fakt to stojí za to, se do toho pustit.

Budete potřebovat:

  • 5 vajíček
  • jahody
  • 2x zakysanou smetanu
  • Mascarpone
  • piškoty
  • cukr
  • polohrubá mouka
  • jahodová marmeláda

Na výrobu piškotového korpusu budete potřebovat:

  • 5 bílků
  • 5 žloutků
  • 150 g cukru
  • 100 g polohrubé mouky

Bílky si důkladně vyšlehejte na pevný sníh a poté pomalu do toho zašlehejte půlku množství cukru. A to samé udělejte i se žloutky ( žloutky vyšlehejte jen na hustý krém).

Žloutky a bílky s cukrem smíchejte dohromady v míse a pomalu začněte zašlehávat pomocí stěrky polohrubou mouku (100 g).

Piškotové těsto rozetřete na pečící papír a vložte plech do trouby na cca 15 minut na 200 stupňů.

Každá trouba peče jinak….. tak to raději hlídejte.

Příprava krému:

  • Budete potřebovat: Mascarpone, které smíchejte s cukrem (moučkou).
  • Budete potřebovat: Zakysanou smetanu, kterou smíchejte s marmeládou.

Budete potřebovat: Zakysanou smetanu, kterou smíchejte s cukrem.

Jednoduše si tak připravíte tři druhy krému (za pár minut a to doslova).

Z upečeného a vychladlého korpusu si vykrájejte kruhy, které vložte do kulaté formy a začněte vkládat jednotlivé vrstvy….

Střídejte: různé druhy krému, piškotové korpusy, kupované cukrářské piškoty, ovoce.

Dort dozdobte jahodami a kolem celého dortu obkládejte cukrářské piškoty, které zpevněte mašlí.

Zdobení je rychlé a snadné.

Vyzkoušejte a dejte vědět, jak se Vám povedl. Krásné chvíle v kuchyni přeje Jan Diblíček.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply