Přemýšlíte, co dobrého upéct o víkendu?? Mám pro vás jeden fakt dobrý recept na Charlotta dort. Dnes jsem ho vyzkoušel a fakt to stojí za to, se do toho pustit.
Budete potřebovat:
- 5 vajíček
- jahody
- 2x zakysanou smetanu
- Mascarpone
- piškoty
- cukr
- polohrubá mouka
- jahodová marmeláda
Na výrobu piškotového korpusu budete potřebovat:
- 5 bílků
- 5 žloutků
- 150 g cukru
- 100 g polohrubé mouky
Bílky si důkladně vyšlehejte na pevný sníh a poté pomalu do toho zašlehejte půlku množství cukru. A to samé udělejte i se žloutky ( žloutky vyšlehejte jen na hustý krém).
Žloutky a bílky s cukrem smíchejte dohromady v míse a pomalu začněte zašlehávat pomocí stěrky polohrubou mouku (100 g).
Piškotové těsto rozetřete na pečící papír a vložte plech do trouby na cca 15 minut na 200 stupňů.
Každá trouba peče jinak….. tak to raději hlídejte.
Příprava krému:
- Budete potřebovat: Mascarpone, které smíchejte s cukrem (moučkou).
- Budete potřebovat: Zakysanou smetanu, kterou smíchejte s marmeládou.
Budete potřebovat: Zakysanou smetanu, kterou smíchejte s cukrem.
Jednoduše si tak připravíte tři druhy krému (za pár minut a to doslova).
Z upečeného a vychladlého korpusu si vykrájejte kruhy, které vložte do kulaté formy a začněte vkládat jednotlivé vrstvy….
Střídejte: různé druhy krému, piškotové korpusy, kupované cukrářské piškoty, ovoce.
Dort dozdobte jahodami a kolem celého dortu obkládejte cukrářské piškoty, které zpevněte mašlí.
Zdobení je rychlé a snadné.
Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.
Vyzkoušejte a dejte vědět, jak se Vám povedl. Krásné chvíle v kuchyni přeje