Cuketa je skvělá zelenina, která se hodí na výrobu těchto směsí na topinku.
Tento recept je skvělý a pokud budete pokračovat podle tohoto receptu, tak si určitě pochutnáte.
Suroviny:
- 1 ks cuketa
- 2 ks červená cibule
- 3 stroužky česnek
- 2 čl dijon hořtice
- 2 čl kečup
- 2 čl sójová omáčka
- 2 čl červená mletá paprika
- pár kapek citrónové šťávy
Postup:
Na hrubé straně struhadla si nastrouhejte cuketu. Posolte ji solí a nechte chvilku odpočinout.
Nakrájejte si nadrobno cibulku a na oleji ji orestujte ,,dosklovata“. Cca 5-8 min. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a spolu 2 min orestujte. Z cukety si vymačkejte vodu a přidejte k cibulce. Restujte cca 5 -7 min do změknutí.
Směs nechte vychladnout a přidejte kečup, hořčici, sůl, koření, chilli, sušenou červenou papriku, muškátový ořech, kapku citrónové šťávy a sójové omáčky. Vše po trošce a podle chuti. Servírujte na topince, tak je to nejlepší.
Výsledek stojí za to.
Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.
Váš
Přeji dobrou chuť.