Dnes jsem se zúčastnil kurzu cukrářky Pavlíny Berzsiové, a bylo to moc fajn. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí a také jsem si hodně věcí vyzkoušel.
Rozhodl jsem, že se o pár zajímavých věcí podělím…
Čokoládové lanýže
Lanýže muškátové-skořicové:
- 100ml smetana ke šlehání
- 50g med
- 350g čokoláda tmavá
- 50g máslo
- strouhaný muškátový oříšek-skořice
Na váze navážím: med, muškátový oříšek a skořice. Poté odměřím smetanu.
Vše zahřejte a odstavte. Přidejte navážené máslo a čokoládu a důkladně vše promíchejte.
Směs dejte do ledničky… průběžně míchejte.
Po cca 15min směs lehce ztuhla.
Z této směsi jsme začali koulet kuličky, šlo to dobře, ale ty ruce….
Kuličky dejte do ledničky odpočinout, aby dobře ztuhly.
Poté je obalte v kakau.
Lehce oklepejte a vložte do papírových košíčků.
Jsou opravdu moc dobré a velmi lehké.
Z kurzu jsem si odnesl také osvědčení.
Určitě zkusím doma další varianty… a také se moc těším na zdobení pralinek. A už přemýšlím, jak vyrobit papírové krabičky na pralinky.
Příště Vám prozradím, jak na další varianty… dělali jsme jich opravdu spoustu.
Moc děkuji paní Pavlíně Berzsiové za úžasné zkušenosti.