Podzimní inspirace z Olomouce

Podzim v posledních letech, co nechodím do školy (denně), tak mám čím dal raději…. a sním i spojené tvoření a výzdobu nejen domu, ale třeba i hřbitovů….. V sobotu jsem s moji kamarádkou Evičkou, kterou ode mě už také můžete znát nejen z mého blogu, ale i z časopisu VAŘÍME s láskou (kde je jako redaktorka skladkého pečení) jsme si udělali společný výlet do Olomouce na výstaviště…. a že jsme toho viděli 🙂

Navštívili jsme výstavu podzimních dekorací, které vám představím a ukáži v tomto článku, dále jsme se kochali květinami a ještě jsme se zapojili do Moravského cukrářského šampionátu…. byl to našlapaný víkend, ale takové dny já mám prostě moc rád a rád se s vámi o ně podělím prostřednictvím mého blogu 🙂

Inspirace není nikdy dosti, tak se můžete podívat, co krásného se na této výstavě ukazovalo a třeba si něco takového podobného domů, na zahradu, či na hřbitov také vyrobíte 🙂

Nepotřebujete k tomu zas až tolik věcí…. stačí, když se projdete přírodou a využijete to, co jste našli na procházce (nejrůznější přírodniny: šišky, mech, lišejník, listy a větvičky), dále se bude hodit tavná pistole (ta je nedílnou součástí tvoření) a zahradnické nůžky.

A samozřejmě i naše zlaté ruce 🙂

V jednoduchosti je krása 🙂

Krásný nápad na využití malých skleniček, které stačí pouze tavnou pistolí přilepit k nějaké desce či dřevěnému kruhu a poté do skleniček nalít vodu a naaranžovat květiny.

Tato dekorace vám vydrží až do začátku Adventu, protože jednotlivá kvítka můžete postupně vyměňovat.

Krásný nápad, co se dá vytvořit z obyčejné a nasušené okrasné trávy.

Aranžování v trochu jiném stylu….. Ten, kdo má obchod a velké výlohy, tak by se mu tento inspirující nápad mohl hodit 🙂

Podzim plný barev…. co k tomu prostě dodat 🙂

Věnců není nikdy dosti jak na zavěšení, tak na položení 🙂

Podzimní dekorace byly různé…. a lišily se i velikostně – některé byly stejně vysoké, jako jsem vysoký já (až 190 cm 🙂 )

Ve fantazii se meze nekladou.

Aranžování je snadné…. a s přírodninami z procházky i pestré a vlastně i zadarmo 🙂

Tip na tvoření s dětmi

Budete potřebovat: šišky, tavnou pistoli, mrkací oči, nůžky a oranžový filc.

Věnec z makovic

Pokud máte větší množství makovic, tak je můžete nalepit tavnou pistolí na slaměný korpus věnce.

Poté můžete dozdobit přírodninami či dřevěnými výřezy.

Aranžované košíky

Takové já budu letos také tvořit, neboť se Dušičky blíží a budu vyrábět dekorace na hřbitovi.

Další variace v trošku jiném podání 🙂

Tato dekorace je už sice složitější, ale jistě se tady najde někdo, kdo se do tohoto tvoření pustí 🙂

Mé podzimní nápady s návody naleznete v postranním panelu v sekci štítky s názvem PODZIM, nebo můžete do vyhledávače v horní části mého blogu napsat klíčové slovo PODZIM a vyběhne tam na vás nepřeberné množství kreativních nápadů.

Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.

Váš

KategorieŠtítky