Čokoládové pralinky

Dnes jsem se zúčastnil kurzu cukrářky Pavlíny Berzsiové, a bylo to moc fajn. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí a také jsem si hodně věcí vyzkoušel.

Rozhodl jsem, že se o pár zajímavých věcí podělím…

Čokoládové lanýže

Lanýže muškátové-skořicové:

  • 100ml smetana ke šlehání
  • 50g med
  • 350g čokoláda tmavá
  • 50g máslo
  • strouhaný muškátový oříšek-skořice

Na váze navážím: med, muškátový oříšek a skořice. Poté odměřím smetanu.

Vše zahřejte a odstavte. Přidejte navážené máslo a čokoládu a důkladně vše promíchejte.

Směs dejte do ledničky… průběžně míchejte.

Po cca 15min směs lehce ztuhla.

Z této směsi jsme začali koulet kuličky, šlo to dobře, ale ty ruce….

Kuličky dejte do ledničky odpočinout, aby dobře ztuhly.

Poté je obalte v kakau.

Lehce oklepejte a vložte do papírových košíčků.

Jsou opravdu moc dobré a velmi lehké.

Z kurzu jsem si odnesl také osvědčení.

Určitě zkusím doma další varianty… a také se moc těším na zdobení pralinek. A už přemýšlím, jak vyrobit papírové krabičky na pralinky.

Příště Vám prozradím, jak na další varianty… dělali jsme jich opravdu spoustu.

Moc děkuji paní Pavlíně Berzsiové za úžasné zkušenosti.

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *