Blog Tvoření Zdravá strava

Čokoládové pralinky

11. 3. 2019

Dnes jsem se zúčastnil kurzu cukrářky Pavlíny Berzsiové, a bylo to moc fajn. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí a také jsem si hodně věcí vyzkoušel.

Rozhodl jsem, že se o pár zajímavých věcí podělím…

Čokoládové lanýže

Lanýže muškátové-skořicové:

  • 100ml smetana ke šlehání
  • 50g med
  • 350g čokoláda tmavá
  • 50g máslo
  • strouhaný muškátový oříšek-skořice

Na váze navážím: med, muškátový oříšek a skořice. Poté odměřím smetanu.

Vše zahřejte a odstavte. Přidejte navážené máslo a čokoládu a důkladně vše promíchejte.

Směs dejte do ledničky… průběžně míchejte.

Po cca 15min směs lehce ztuhla.

Z této směsi jsme začali koulet kuličky, šlo to dobře, ale ty ruce….

Kuličky dejte do ledničky odpočinout, aby dobře ztuhly.

Poté je obalte v kakau.

Lehce oklepejte a vložte do papírových košíčků.

Jsou opravdu moc dobré a velmi lehké.

Z kurzu jsem si odnesl také osvědčení.

Určitě zkusím doma další varianty… a také se moc těším na zdobení pralinek. A už přemýšlím, jak vyrobit papírové krabičky na pralinky.

Příště Vám prozradím, jak na další varianty… dělali jsme jich opravdu spoustu.

Moc děkuji paní Pavlíně Berzsiové za úžasné zkušenosti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply