Podpora knihy – Fabrika (Klára Klímová)

Když jsem dostal zprávu od jedné paní na svůj Instagram, zda bych nechtěl podpořit šikovnou a milou slečnu, která miluje pečení a dělá to celým svým srdcem, tak jsem neváhal ani minutu…. Moc rád podporuji šikovné lidi, kteří mají své sny a jsou v mladém věku. Já jsem také nějak začínal a veřte mi, že to nebylo zrovna lehké, odpíchnout se ode dna a žačít, pokud moje propagování na mém blogu a souciálních sítích pomůže, tak budu moc rád, protože Klárka a její kniha si to zasloží!

A teď už o samotném projektu…

Co je to Fabrika?

Fabrika – kuchařka o kvasu, sladkém i slaném pečení pro každého

Kuchařka je rozdělena do sedmi kapitol. Obsahuje jednoduché recepty, které vám nezaberou moc času na přípravu, ale o to víc vám budou chutnat.

Knihu můžete podpořit přímo ZDE (přes Donio), kde stačí zaslat libovolnou částku z nabídek a poté vám příjde kniha i s dárečkem 🙂

Kdo za projektem stojí?

Jmenuji se Klára Klímová, jsem pekařka z karlínského bistra Etapa a v roce 2020 jsem v době pandemie založila projekt Fabrika Klima, na kterém pracuji se svojí mamkou Ivet. Také jsem studentka 4. ročníku alternativního programu gymnázia Na Zatlance, kde jsem se v semináři open space (a v rámci své závěrečné práce) rozhodla napsat svou vlastní kuchařku.

Na grafické podobě kuchařky se mnou spolupracují dvě kreativní duše. Nadpisy ke všem receptům píše Zuzka Bartíková, díky které jsem se do Etapy dostala a Šárka Morozová, kterou jsem tam potkala. V současné době máma a majitelka krásného vinohradského obchůdku Selah

🙂

Knihu Klárky můžete podpořit

ZDE (stačí pouze kliknout)

Obsah receptů pro vaší představu: 

Ukázky toho, co si budete moci upéct:

1/ Chleba a kvas – v první kapitole začnete s nejjednodušším receptem na skandinávské bulky Frallor, na kterých se naučíte pracovat s kvasovým těstem.  

2/ Sladké pečení z kvasu – v druhé kapitole se naučíte využít kvas ve sladkých receptech.

3 /Kynuté slané – Silvestrovská veka, rohlíky z poliše nebo toastový chléb? Ty nejvymazlenější recepty na každou oslavu nebo příjemné sobotní odpoledne najdete v této části.

4/Kynuté sladké – Ve čtvrté kapitole na vás čeká recept na nadýchané loupáky, postup na jednoduché vláčné motance s kardamomem, skořicí nebo lískovými ořechy a nejnadýchanější švédské semlory!

5 /Sladké – Ve sladké kapitole se můžete těšit na chlebíček citrón x mák, na drobenkový žitný koláč s kupou ovoce, čokoládové sušenky s ovesnými vločkami,  tiramisu, čokoládové bezlepkové kostky s ovocem a krémem, mrkváč, míša kostky apod…

6 /Sváteční – Ve sváteční kapitole najdete recept na nejvláčnější vanilkové rohlíčky, vosí hnízda s vaječňákem, kostky a kokosové kuličky babičky Jarušky a na kořeněný vaječňák. 

7/ Co se do šesti kapitol nevešlo, se vešlo do té sedmé: Komponenty, sladké nepečené, náplně a granola – tipy a triky na tu nejlepší domácí granolu a moje nejoblíbenější panna cotta a namelaka (nadýchaný čokoládový krém). 

Kdy projekt Fabrika Klima vznikl a co vlastně děláme?

Projekt Fabrika Klima vznikl v roce 2020 po pár měsících v lockdownu, kdy nás nebavilo sedět doma a chtěly jsme začít něco vytvářet rukama. Klárka vyrobila kolekci sešitů a diářů ve spolupráci s dílnou Vazárna a Ivet začala šít lněné sáčky na chleba, zástěry a ze starých trámů z kostela vyrobila svícny. 

O rok později přišel další lockdown a my začaly rozvážet po našich známých každou sobotu čerstvě upečené chleby, koláčky, loupáky a mnoho dalšího.

Kdy jsi začala s pečením?

První dorty jsem začala péct v roce 2017. Pekla jsem od oka a to, že jsem jich pár pokazila, mě jedině posouvalo dál. 

Všechny recepty, které jsem od roku 2017 pekla, jsem si zaznamenávala do ručně vyrobené kuchařky. Začínala jsem z receptů z blogů – nejvíce mi u pečení chleba pomohl blog Maškrtnice, díky které jsem si také založila svůj první kvas. Inspiraci jsem také čerpala ze zahraničních pekáren a odborných publikací.

A pak jízda pokračovala. V roce 2020 jsem nastoupila jako pekařka do karlínské Etapy. Pekla chleby z čerstvě namleté mouky a dál experimentovala, s čím jsem mohla.

Toto léto jsem měla tu příležitost stát se jedním z členů týmu švédské pekárny Mandeltartan a po příjezdu ze Švédska jsem vyrazila čerpat další zkušenosti v Berlínské pekárně Sofi.

Na co se peníze vybírají?

Vybrané peníze budou použity na vytisknutí kuchařky Fabrika. 

Cílem je splnit si velký sen – dát recepty z digitální podoby, sešitů a roztahaných papírů po kuchyni do jedné sešité podoby a předat je dál. V jednoduché podobě, aby si je mohl upéct každý z vás.

Cílem je vybrat částku, která pokryje první vydání knihy, kterou dělám na vlastní náklad. Knihy by podle mě měly být jedinečné, a proto ta naše bude dostupná po ukončení donia na našem e-shopu a v kavárnách po Česku.

Kdy odměny dostanu?

Objednávky budou odeslané přes Zásilkovnu do 90 dní po skončení kampaně. To bude ten čas, kdy bude kniha ve výrobě. Ale slibujeme, do VÁNOC to bude .Všechny ostatní produkty se budeme snažit odeslat dříve. 

Chtěli byste se ještě na něco zeptat?

Neváhejte napsat na instagram nebo na e-mail napis@fabrikaklima.cz a my rády na vaše dotazy zodpovíme.

Klárce a její rodině přeji mnoho zdraví a úspěchů a doufám, že si splní svůj velký sen a povede se ji knihu, co nejdříve vydat a doufám, že všechny majitele kniha nejen petěší ale také osvědčenými recepty uspokojí vaše chuťové buňky!

Dobrou chuť i náladu vám přeje

KategorieŠtítky