Domečky – cedulka na dveře

Diky Facebooku jsem měl čest se setkat se skvělou paní Lenkou Drahošovou, která také miluje tvoření…. sledujeme se navzájem a různě si komentujeme příspěvky 🙂 Letos jsme se poprvé setkali na Výstavě pro radost v Otvovicích, kterou jsme pořádal a přivezla mi skřítka, jako dárek co vyráběla 🙂 Udělal mi velikou radost!

Když jsem zveřejnil ve své fb skupince TVOŘENÍ PRO RADOST upoutávku na svůj příspěvek na blogu- na výrobu cedulky na dveře-ze starého kuchyňského prkénka, tak se to paní Lence moc líbilo a psala mi, zda bych ji cedulku také nevytvořil…. protože je to moc hodný člověk, tak jsme se do toho pustil. Kdo mě zná, tak ví, že nedělám dvě stejné věci, tak jsme ji vyrobil cedulku trošku jinou, ale v podobných barvách, jako máme právě my na brance- u domu:-)

Paní Lenka Drahošová v poslední době vyrábí krásné domečky, které jí dělají radost a ráda se o to dělí na svém FB i v naší skupince TVOŘENÍ PRO RADOST na FACEBOOKU, kam pravidelně přidává fotografie toho, co vytvořila. Vše sleduji a má to moc hezké…. a tak jsem se rozhol, ji udělat radost a vytvořil jsem ji cedulku na dveře s tématikou domečků, které si v poslední době tak moc oblíbila 🙂

Aby to nevypadalo, že paní Lenka Drahošová tvoří pouze domečky, tak přidávám do článku koláž fotek toho, co dělá nejraději a to jsou skřítci, či jiné postavičky, které i prodává…. pokud se vám líbí její práce, tak se s paní Lenkou můžete spojit na FB a něco si u ní objednat 🙂

Mě se líbí, že je tvoří veselé a vždy s velkým úsměvem…. v době covidové mě její fotky výrobků na Fb dělaly radost a myslím si, že jsem nebyl sám…. 🙂

Dále nám paní Lenka vytvořila i maskota na Výstavu pro radost, který vítal všechny návštěvníky u vstupu 🙂 teď je skřítek u mě doma a až bude další výstava, tak ho vezmu jistě s sebou a budete si ho moci také znovu prohlédnout.

Budete potřebovat: dřevěnou destičku, polotovary na domečky, lékařské špachtel, nůžky UHU lepidlo, červenou stužku, akrylové barvy, černý akrylátový sprej, houbičku na nádobí, štětce, bílý a černý akrylový fix, plastovou šablonu se vzorem mandaly, lak ve spreji.

Aktualizováno 8. 2. 2023

Nově jsem začal natáčet videa na YouTube, kam jsem přidal video-návod na výrobu právě těchto jmenovek na dveře…. podívat se můžete on-line a budu moc rád, když mě budete odebírat! 🙂

Tyto dřevěné polotovary na domečky jsem zakoupil na Výstavě pro radost, kterou jsem pořádal v Otvovicích u krásného krámku – Krasohrátky.cz, kde naleznete mnoho krásných věcí pro domácí tvoření s dětmi.

www.krasohratky.cz

Dřevěnou destičku natřete základní vrstvou bílé akrylové barvy ze všech stran. Nechte důkladně zaschnout.

Poté na bílou destičku položte plastovou šablonu a pomocí černého akrylátového spreje šablonu přestříkejte. Nechte důkladně zaschnout.

Tento způsob přenosu šablony se vždy skvěle povede 🙂

Na střechy domečků použijte lékařské špachtle, které můžete různě upravovat a zastřihovat pomocí nůžek. Lékařské špachtle i domečky natřete akrilovými barvami a nechte barvu důkladně zaschnout.

Zaschlé domečky můžete ozdobit razítky, které můžete na domečky natisknout pomocí akrylové barvy a houbičky na nádobí. Na další zdobení můžete použít šablonu domečku s okýnky a přenést ji na dřevěné domečky-opět pomocí houbičky s bílou akrylovou barvou.

Barvu nechte zaschnout.

Drebné detaily můžete domalovat bílými fixy.

Tyto ozdobené domečky můžete použít i na jiné dekorace, či jen samotné do zahrady. Já je plánuji použít letos i do vánočních ozdob, tak se můžete těšit, co s nimi provedu dalšího 🙂

I takto samotné jsou krásné…. v jednoduchosti je prostě síla 🙂

Domečky přilepte k destičce pomocí UHU lepidla, které skvěle drží na všech podkladech.

Při lepení je dobré vše důkladně zatěžkat, aby se domečky dobře přilepily.

Poté stačí dopsat název, čí jméno s adresou.

Jak už jsem zmiňoval v tomto článku, tato destička je pro paní Lenku Drahošovou, tak snad ji potěší a udělá radost 🙂

Poté vše důkladně přelakujte, aby cedulka mohla být volně umístěna venku a déšť ji neznehodnotil.

Provlékněte provázek na zavěšení a je hotovo 🙂

Tady jeden pohled na dvě destičky…. ta v pozadí nám dělá radost na plotě a návod na ní naleznete TADY. A ta v popředí snad bude dělat radost paní Drahošové.

Ještě jeden pohled v naší zahradě…. než ji půjdu zabalit a poslat 🙂

Budu rád, když mě začnete sledovat na mém Instagramu, kde mě naleznete pod jménem @jandiblicek, kde každý den přidávám nějaký příspěvek v podobě fotografie, nebo krátké video toho – co právě dělám. Buďte se mnou ještě ve větším kontaktu prostřednictvím mého Instagramového účtu.

KategorieŠtítky