Blog Zdravá strava

Zajímavé dorty

15. 3. 2019

Zúčastnil jsme se dalšího kurzu paní Pavlíny Berzsiové. A bylo to opět moc pohodové.

Tentokrát jsem se zúčastnil kurzu, kde jsem se učil malé dezerty a dortíky. Vše jsem důkladně nafotil a rozhodl se, vše sepsat do tohoto článku.

Recept na korpus:

  • 80g cukr krupice
  • 100g mouka hladká
  • 3ks vajec

Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak vmícháme žloutky a prosátou mouku.

Vznikne Vám krásné těsto.

Těsto dejte do formy a pečte cca 40min.

Těsto se krásně upeklo a bylo velmi vláčné.

Korpus nechte vychladnout…. po vychladnutí korpus prořízněte.

Lehce seřízněte strany korpusu,aby se vešel do formy.

Náplň:

  • 500ml smetana ke šlehání 33% tuku
  • 100g Alaska (prášek, který ochutí krém)
  • 125g voda

Alasku dejte do misky a zalijte studenou vodou… důkladně promíchejte.

Postupně přidávejte vyšlehanou šlehačku.

Poté jsem si ještě připravil jeden plát korpusu, který jsem udělal dvoubarevný, (pomocí šablony) a jedlého barviva. Korpus jsme si nařezal na pruhy, o průměru 4cm.

Formu si vymažu olejem a vysypu cukrem.

Dvoubarevný korpus vložím kolem formy.

A začnu do formy vkládat pláty korpusu. Poté začnu mazat krém.

Vložím další korpus.

A dám poslední vrstvu krému.

Vršek začistím pomocí cukrářské palety.

Dort necháme vychladnout v chladničce.

Na dozdobení jsem použil ovoce.

Já jsem použil mé nejoblíbenější ovoce.

Dort jsem si lehce potřel želatinou, aby se krásně leskl.

Dortové želé:

  • 200ml vody
  • 80g krupicového cukru
  • 20g dortového želé

Vodu s cukrem přiveďte k varu, přidáme dortové želé a krátce povaříme.

Na dort jsem naaranžoval ovoce, které jsem opět potřel želatinou, aby se nekazilo.

Krásně vypadá i ta dvoubarevná strana dortu.

Na kurzu se udělalo spoustu krásných dortů.

Všechny dorty najdete na mé FB stránce DIBLIK.

Moc děkuji paní Berzsiové za tyto krásné zkušenosti.

Krásný víkend Vám přeji.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply