Blog Zdravá strava

Velikonoční nádivka

20. 4. 2019

Blíží se Velikonoční svátek, a tak pojďte si připravit jednoduchou velikovoční nádivku…. která je hotová za pár minut.

Ingredience:

  • 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
  • 250 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • 8 rohlíků, nakrájených na kostičky
  • pořádná hrst čerstvých kopřiv a hrst petrželky
  • 400 g uzené krkovičky
  • sůl a pepř
  • sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
  • hoblinky másla

Postup:

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát. Předehřejte troubu na 180 °C.

Kopřivy spařte horkou vodou. Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20–30 minut dozlatova.

Před pečením opravdu vložte plátky másla na povrch, udělá to skvělou a křupavou kůrčičku.

Po upečení je opravdu skvělá…

Zkuste jí upéct, zabere Vám to jen pár minut… a dobře si pochutnáte.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply