Blog Zdravá strava

Domácí zmrzlina

22. 6. 2019

Mamka v týdnu zkusila udělat domácí zmrzlinu…. a já jsem se rozhodl vše fotit a sepsat do tohoto článek.

Na domácí zmrzlinu si připravte: Vitana prášek na zmrzlinu, smetanu, zakysanou smetanu, kešu ořechy, jahody a cukr pudr.

Postup: Rozmixujte 3kg jahod, přidejte do jahod Vitanu prášek do zmrzliny, dle poměru na etiketě, 8 lžic cukru pudru, 8 zakysaných smetan, 8 smetan 14%, vše důkladně rozmixujte a nalijte do předem připravených nádob na zmrzlinu. Na vrch zmrzliny můžete nasypat kešu ořechy. a drcené mandle.

My jsme dělali zmrzlinu na třikrát…. dohromady máme doma 4kg zmrzliny a určitě se sní 🙂

Vše důkladně rozmixujte dohladka.

Mám pro Vás jeden tip, jak si jednoduše popsat plastovou nádobu, do které budeme dávat zmrzlinu.

Budete potřebovat: tabulovou folii, pernamentní fix a nějakou nádobu, která je vhodná do mrazáku.

Na víčko si nalepte tabulovou folii a popište víčko dle své fantazie.

Zmrzlinu zavíčkujte a vložte do mrazáku…

Zmrzlina krásně zmrzla… a můžete ji servírovat.

Je to lahoda!

Opravdové osvěžení do letních dnů.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply